Byte av tidtagningssystem - EMIT

Efter noga övervägande har vi valt att byta tidtagningssystem från tidigare SportIdent till Emit. EmiTag-systemet innebär at varje löpare får ett chip att fästa kring fotleden, och behöver således inte bekymra sig om att "stämpla" vid olika checkpoints. 

Alla deltagare (även ni som uppgett ett SportIdent-nummer vid anmälan) kommer få en Emit-enhet i ert deltagarkuvert.

emit.png

Vem kommer bära med sig frilufts-ryggsäcken i mål?

På utvalda platser efter banan kommer det utöver Coop-kassar (som vi tidigare berättat om), även stå utställda ryggsäckar från vår samarbetspartner Stora Enso. Vem som helst kan plocka med sig en ryggsäck, och den som bär ryggsäcken hela vägen över mållinjen kommer få innehållet. Speakern kommer följa ryggsäckarnas framfart i loppet. 

Banan för loppen går genom ett landskap med stark koppling till Stora Enso, som sedan länge varit och ännu är en stor del av världsarvets historia. Daniel Timblad och Joel Widman på Stora Enso ser fram emot loppet.

- Vi ser fram emot tävlingen av två anledningar, berättar Daniel Timblad. Dels för att vi båda deltar och också för att vi valt att profilera Stora Enso i tävlingen. Det finns ryggsäckar utplacerade längs vägen, innehållande termos, kåsa, svampkniv mm som de deltagare får om man lyckas ta den med sig och passera mållinjen. Löparna får också tygkassar som vi tryckt upp, med budskap om hur viktig skogen är i en hållbar framtid. Vi ser det här som ett bra tillfälle att profilera vårt företag och varför vi tycker skogsbruk är bra, avslutar Daniel.

stora enso inlägg.jpg

Vem kommer ta Coop-kassen i mål?

På utvalda platser efter banan kommer det stå Coop-kassar, med okänt innehåll. Vem som helst kan plocka med sig en kasse, och den som bär kassen hela vägen över mållinjen kommer få innehållet. Speakern kommer följa kassarnas framfart i loppet. Vi tror att detta blir ett spännande inslag för både löpare och publik, och funderar samtidigt på om detta kommer ge upphov till annorlunda taktikupplägg? ;)

I samarbete med Coop.

I samarbete med Coop.

Beställ middagsbuffé från Kopparhatten

kopparhatten.png

I samarbete med Kopparhatten erbjuder vi alla löpare och deras hejarklack att en middagsbuffé, bestående av en matig lasagne (med kött och vegetarisk), sallad, efterrätt (kladdkaka med hallongrädde) med te eller kaffe samt måltidsdryck.

Den kostar 150 kr för vuxen och 80 kr för barn upp till 12 år.

Beställ i samband med din anmälan - eller om du missat eller vill komplettera så kan du göra det via formuläret här.

Sista beställningsdag 7 augusti, därefter i mån av tillgång.